Set Kehamilan Shaklee 4 in 1

Semua orang inginkan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan mereka. Saya pun !!! Alhamdulillah, diberi peluang lagi untuk hamil kali kedua. Dan kalini saya tak lepaskan peluang makan supplemen shaklee seawal usia kandungan 5 minggu lagi sebab nak baby dapat nutrien sucukupnya. Waktu anak pertama dulu, hanya dipertemukan dengan Shaklee masa dalam pantang. Tapi, baby masih dapat nutrien daripada supplemen yang saya makan melalui susu ibu. Siapa taknak yang terbaik untuk anak-anaknya kan??

Jom saya intro sikit pasal Set Kehamilan Shaklee ni. 

Apa yang istimewa sangat, sampai jadi pilihan No 1 ibu-ibu? 

Set Kehamilan Shaklee ni macam set berantai. Kenapa saya kata berantai?
Sebab boleh dimakan bermula dari seawal merancang untuk hamil, sepanjang tempoh 9 bulan mengandung, semasa berpantang (selepas bersalin) dan juga semasa menyusukan anak. Jimat bukan? 4 dalam 1

*Set Kehamilan 4 dalam 1 Shaklee*



Banyaknya supplemen yang nak kena makan?

Relax..Jangan terkejut dulu. Setiap supplemen yang dicadangkan ada fungsi tertentu untuk bekalan nutrisi baby dan jugak ibu.
Ini antara vitamin penting untuk kandungan Trimester 1. Secara ringkasnya, saya brief serba sedikit apa kepentingan setiap vitamin.


Vitalea - multivitamin kaya dengan zat besi
**penting untuk setiap sel mendapat semua vitamin 'essentials''dalm pembentukan organ. Paling penting sewaktu mengandung ni HB kan.Nak maintain cantik ja bacaannya >11, so, Vitalea jugak berperanan dalam penghasilan darah dan tumbesaran janin.




Vitamin C
** sewaktu mengandung, kalau ibu demam, doktor tak galakkan ambik panadol. Jadi, ambik siap-siap Vitamin C untuk protection dari jangkitan virus/demam. Jadi, antibodi pun kuat, Ibu dan Baby kekal sihat, xmudah jatuh sakit ;) Vitamin C juga merangsang penghasilan kolagen.



Ostematrix (sumber kalsium)
**Kalau ibu-ibu yang xsuka minum susu atau kadang-kadang terskip rutin harian minum susu, ostematrix boleh topup pengambilan kalsium yang tak cukup tu. Minum ke tak susu 2 gelas sehari? Krik krik...Ostematrix jugak membantu pembentukan sel darah merah serta fizikal tulang bayi.





B Complex
**Sumber asid folik yang penting untuk pertumbuhan sistem saraf bayi seawal minggu pertama kelahiran. Amat penting untuk perkembangan otak dan organ bayi. Ibu yang mengalami darah rendah/Anemia in pregnancy, sangat digalakkan mengambil B Complex.
Juga dikenali sebagai vitamin Anti-stress. 


Bila kandungan dah capai Trimester 2 dan 3, tambahkan lagi vitamin ni.



ESP (Energizing Soy Protein)
**Dalam pembentukan sel, protein yg mengandungi asid amino adalah sangat penting. Pada fasa ni, bayi semakin pesat membesar dan memerlukan lebih banyak protein untuk pembentukan sel. 



Omega Guard 
**Selalu tengok iklan Anmum pasal sel otak sedang berhubung. Kalau ibu-ibu ambik supplemen ni, confirm baby respon dialog camtu. hehe. acah je..tapi memang penting pun Omega ni sebab kandungan DHA nya yang tinggi penting untuk pembentukal sel otak bayi. Ia juga boleh mengawal kadar kolestrol ibu. Kurangla rasa penat dan mengantuk,terutama untuk ibu-ibu yang bekerja seharian. Confirm energetic sampai malam ;) 


Sempena dengan usia 100 tahun Vitalea Shaklee, Shaklee baik hati sangat nak bagi
VITALEA FREE yang mana berharga RM 94, kepada setiap pendaftaran ahli baru. Untung sangat-sangat. Pengalaman saya, kalau nak dekat-dekat tarikh bersalin, HB akan drop sebab waktu tu, selera makan dah berkurang. Jadi, ibu-ibu boleh guna hadiah Shaklee bagi ni untuk maintain HB >11 ;)

*Daftar Ahli FREE Vitalea*


Jangan lepaskan peluang ni. Pelaburan untuk kesihatan dan masa depan anak-anak ni bukan suatu pelaburan yang sia-sia. Tak salah kalau kita usahakan yang terbaik untuk anak-anak kan..

Saya pun mengamalkan pengambilan set kehamilan Shaklee ni. Dan bila pantang nanti, saya dah tak payah risau untuk spend duit bagi set berpantang dah. Sebab boleh sambung terus makan waktu berpantang dan menyusu bayi nanti. Cuma topup je bila dah habis. 

Untuk satu Set Kehamilan Shaklee ni, ada diskaun 5% bagi setiap item bersempena dengan promosi YES! Healthy Posnatal Set. Jangan lepaskan peluang untuk memilikinya hari ini.

* Penjimatan Yes Pack sebanyak 5%. Berbaloi *



Jangan segan silu hubungi saya untuk pertanyaan/pembelian:




Shaklee
- Better you. Better world-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

HOME| PRODUK| PAKEJ| TESTIMONI| DAFTAR AHLI| HUBUNGI KAMI| Top of page